مدارک و شواهد میگوید سیاره نهم منظومه شمسی وجود دارد اما دانشماندان هنو نتوانسته اند توضیحی برای نحوه تشکیل شدن این سیاره ارائه بدهند .
سیاره نهم به دور خورشید با مداری با فاصله 40-140 میلیارتد کیلومتری از خورشید میچرخد . (حدودا 400 تا 1500 واحد نجومی – هر واحد نجومی برابر فاصله بین زمین و خورشید میباشد )
حالت سوم اارائه شده این است که سیاره نهم در نتیجه ترکیب مناسب دیسک اولیه ستاره ای ما بوده است .
در اوایل همین سال جاری میلادی بود که مدارکی دال بروجود سیاره نهم که هم وزن نپتون بوده و ده برابر از خورشید نسبت به پلوتو دور تر بود ارائه شد .
و از ان موقع سوالات و معماهای زیادی مطرح شد مثلا اینکه چطور چنین مداری طولانی را یک سیاره میتواند داشته باشد .
سوال اینجاست : سیاره ای به این اندازه و بسیار دور از مدار پلوتو ایا همانجا شکل گرفته یا در جای دیگری شکل گرفته و به نحوی به انجا تبعید شده است . ؟
دانشمندان دانشگاه میشیگان در این باره با شبیه سازی های کامپیوتری سه احتمال را مطرح کردند :
اولین فرضیه این است از انجایی که خورشید عضوی از یک خوشه ستاره ای میباشد در اوایل تشکیل منظومه شمسی ستاره گان زیادی در اطراف منظومه شمسی تردد داشتند و احتمال دارد گرانش حاصل از گذر یک ستاره دیگر این سیاره را به بیرونی ترین لبه منظومه شمسی رسانده باشد .
حالت دوم اینست که سیاره نهم در ابتدای تولد منظومه شمسی بسیار به خورشید نزدیک تر از الانش میبود ولی احتلالات گرانشی بین سیاره مشتری و حتی زحل با این سیاره مجهول الهویت باعث پرت شدن این سیاره به بیرون منظومه شمسی شد .